Valper 2023

ÅR 2023Født: 12.08.23
Mor: Kraftverkets Electra.Far: Sumo Vom Heltorfer Forst
Tisper X 4Hannhunder X 5
Kraftverket G-kull

Valper ventes i begynnelsen av august 2023. Mer info kommer etter parring.

Valper 2022

Ventes født sist i juli, levering sist i september.

«Med helse og mentalitet i fokus»!

FORELDREDYRENE

Mor: kraftverkets Electra «Lux»

u:N UCH Kraftverkets Diggbare Django e:  N UCH BH AD LPI Ambolt’s Silja

HD:A AA:0, JLPP/LEMP/NAD ikke bærer (laboklin test). MH gjennomført, og flere utstillinger med Exellent og CK.

Far:

KORAD Kulla Gullas’s Myslow (e: IPO/BHPI, IPOI IPOII, IPOIII, KORAD, SE B(IPO)CH, SE UCH Just Ask Yale u:Kulla Gulla’s Joyce)

Lotta som eier Mulle, beskriver han slik: Mulle är en hane som jag har tränat i både spår, bitarbete, sök och lydnad. Han har stora drifter och ger aldrig upp i jobb. Han är ”rätt mycket hund” med en del dominans, framförallt i skyddsarbetet. Mulle älskar att jobba. I spåret är han en naturlig förmåga, i lydnaden finns det hur mycket tryck som helst och skyddet älskar han mest av allt. Han är också boll-/föremålstokig, belönar man med en boll/föremål så kan han göra vad som helst. Då ratar han näring. Det enda som smäller högre än bollen är skyddsärmen. (Anledningen till att han tyvärr inte är tävlad är ägaren, så inte hundens fel).

Han har ett bra MH och MT (KORAD), Är HD/AD-fri och JLPP-fri. Hittills har han lämnat 100% fria höfter och 80 % fria armbågar, långt över rasmedelvärde. Han ligger idag själv på index ED: 104 och HD: 114. Han har flera avkommor som gjort bra ifrån sig på tävlingsplanen i olika grenar, samt några tjänstehundar.

Hittills har han lämnat 8 kullar efter sig. Exteriört är Mulle en utmärkt rasrepresentant. Han är välkroppad, bra vinklad, har en mycket grov benstomme, ett vackert huvud med de rätta proportionerna, väldigt fina detaljer som svart munpigment, medelbruna ögon, bra päls med väldigt rena och varma tanfärger. Tänder och bett korrekt, liksom svans (utan defekter) och hållning. Han rör sig med ett långt och vägvinnande steg tack vare sin konstruktion.I vardagen är Mulle enkel. Finns det inget jobb så chillar han. Han har alltså en bra ”av- och på knapp”.

VI HAR FORVENTNINGER

Vi forventer aktiver valper som egner seg til ulike typer hundesport. Hunder som har behov for aktivitet både fysisk og mentalt for å bli velfungerende individer. Vi forventer friske og sunne hunder som vil tilpasse seg det miljø de skal leve i enten det er i et rolig hjem med få personer eller familier med barn og mye som skjer.

KRAV OG FORVENTNINGER

Det stilles krav til valpekjøpere i forhold til helse og mentalitet. Det skal røntgs for AD/HD. Det skal testes for JLPP, og det skal gjennomføres MH. Vi ønsker at de som kjøper hund fra Kraftverket er aktive og gjerne stiller på prøver og viser sine hunder på utstilling, men det viktigste er at valpene kommer til gode aktive hjem som gir hunden den stimuli den trenger og fortjener.

Valpene leveres på 8 uker, de har da vært igjennom helsesjekk, er chippet og har med seg pass. for mer informasjon er det bare å ta kontakt. Kun seriøse henvendelser!

For dette kullet ønsker vi en forvert for en tispe, da jeg ikke selv kan ha flere hunder i hus. Det vil bli satt høye krav til forvert, og forvert skal være aktiv innenfor hundesport.

Mulle

Hannhund:

KORAD Kulla Gulla’s Mysak

Eier: Lotta Syvertsen – Kulla Gulla

Stamtavle Kulla Gulla’s Myslow
MH Kulla Gulla’s Myslow (Mulle)