Om oss

Kennel Kraftverket «et lite oppdrett av brukshundrasen Rottweiler».

Jeg er ei dame på 50 år bosatt i Engerdal, og har mer enn 20 års erfaring med rasen. Jeg har i perioder hatt 3-4 hunder hjemme, men har nå to tisper. Begge er fra eget oppdrett. Jeg heller mot å trene tisper, men har også hatt hannhunder. I skrivende stund har jeg hatt fem valpekull, det siste ble født 25.09.19.

Rottweiler er og blir en brukshund, det må være i fokus når man avler. Målet er å avle sunne friske hunder med gode driftsannlegg. Kennel Kraftverket følger avlsreglene for Norsk Rottweilerklubb i tillegg til minimumskravene NKK har for å registrere valper. Avlshunder hos meg skal derfor være røntget fri for hofte- og albueleddsdysplasi, de skal være testet for JLPP, de skal ha kjent mentalstatus (MH) eller godkjent FA/MT. De skal også være tilstrekkelig premiert på utstilling.

Relevant utdannelse:

  • Innføring i hundefag HIAK 15 studiepoeng.
  • RIK grunnkurs, figurant 1, 2 og 3.
  • Grunnkurs NRH.
  • Bachelor i læringspsykologi med hovedvekt på atferdsanalyse.
  • Utallige hundekurs og treningssamlinger

Jeg har aktivt trent i både NRH og innenfor IPO/RIK. Jeg engasjerer meg i lokal hundeklubb hvor jeg holder lydighetskurs og innehar styreverv.

Helse og mentalitet er hovedfokus i avlsprogammet, dette innebærer at det stilles noen krav til valpekjøpere.  Ikke bare mine avlsdyr skal kvalitetsikres, men alle kull/avkom skal være med i evalueringen.

Alle valper registreres i Norsk Kennelklubb.